AMV

Naam:                  Telefoonnummer: 

Emailadres:        

Geeft les in:

Tevens:                Waar:                 

Niek Jacobs

06-29238263

nwajacobs@gmail.com

Algemene Muzikale Vorming

Docent trompet, bugel en cornet

Reusel

 

Muziek is iets wat gaat om de beleving en daarom staat klassikaal muziek maken in mijn lessen voorop. Alle leerlingen bespelen een klokkenspel in de klas en al doende leert men de verschillende facetten van de muziek. Denk hierbij aan maat, ritme, melodie, tempo, dynamiek en het leren lezen van de noten. In de lessen zal er ook kennis worden gemaakt met verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten. Na een cursusjaar AMV (Algemene Muzikale Vorming) hebben de leerlingen de mogelijkheid om een instrument te leren bespelen bij één van onze docenten. 

 

 

Muziek is mijn lust en mijn leven. Als klein kind speelde ik al graag met verschillende muziekinstrumenten. Op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen met trompet spelen. Toen ik 15 jaar was, werd ik toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Van mijn 17e tot mijn 21e studeerde ik zowel klassiek muziek als jazz muziek aan het conservatorium van Arnhem.  Tijdens mijn studietijd deed ik orkestervaring op bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest.

Direct na mijn trompetstudie ben ik gestart met de opleiding ‘docent muziek’ aan het Fontys conservatorium in Tilburg. In 2013 behaalde ik mijn diploma hiervoor. Naast muziek maken vind ik het geweldig om mijn liefde voor muziek op anderen over te brengen.

Mijn beroepspraktijk is heel gevarieerd.

Naast het geven van AMV lessen speel ik met veel regelmaat bij verschillende professionele orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast ben ik vast lid bij het JONG Ensemble. Als trompetdocent geef ik muzieklessen bij verschillende muziekverenigingen. Verder verzorg ik muziekworkshops voor (dementerende) ouderen. 

Contact Niek Jacobs

 

Muziekcollectief

Reusel-De Mierden

1/3

© Jules van de Loo 2015